Hat év után ismét itt a nagy lehetőség a Liverpool számára, hogy trófeát nyerjen a klub. Kenny Dalglish legénysége tűnik a mérkőzés egyértelmű esélyesének, de emlékszünk, hogy mi történt egy évvel korábban az Arsenallal a Birmingham City elleni fináléban.
 
A walesi és angol foci hírek tele vannak a mérkőzéssel foglalkozó írásokkal, nagyon várják már a döntőt szinte az egész szigetországban.
 
Kezdjük rövid elemzésünket a Cardiff Cityvel. A walesiek viszonylag könnyű úton jutottak el a döntőbe, egyetlen egy első osztályú csapattal találkoztak menetelésük során.
Sorrendben: Oxford, idegenben, 3-1; Huddersfield, otthon, 5-3; Leicester, otthon, 2-2 (7-6 büntetőkkel); Burnley, otthon, 1-0; Blackburn Rovers, otthon, 2-0.
 
Az elődöntő első mérkőzésén a Cardiff 1-0-s vereséget szenvedett a Crystal Palace otthonában. A visszavágón a walesiek győztek egy góllal, a tizenegyes párbajt pedig sikerült megnyerniük 3-1-re, így bejutottak a Carling Cup fináléjába.
 
A Liverpool igazi nagyágyúkat is búcsúztatott. A Vörösök a 2. fordulóban csatlakoztak be, akkot az Exetert verték idegenben, majd következhetett a Brighton. A negyedik körben is idegenben harcolták ki a liverpooliak a továbbjutást a Stoke City otthonában, a következő fordulóban pedig a Chelsea-t verték a Stamford Bridge-en.
 
Az elődöntőben a Manchester City otthonában harcoltak ki egygólos előnyt Steven Gerrardék, majd a visszavágón egy 2-2-es döntetlen is elég volt nekik a továbbjutáshoz.
 
Kenny Dalglish egy éve vette át a Liverpool irányítását, visszatérésével pedig a csapat újra elkezdte játszani a pass-and-move taktikát, mely eredményességben még nem mindig látszik meg, de sokkal veszélyesebben játszanak a Vörösök, mint az előző két évben.
 
A fogadási ajánlatok nyilvánvaló Liverpool győzelmet jósolnak, és abban biztosak lehetünk, hogy Dalglish együttese komolyan fogja venni a találkozót, hiszen óriási szükségük van egy új trófeára.
 

Címkék: előzetes foci cardiff liverpool angol city cup ligakupa carling

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr464203481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása