A Premier League-ben szereplő Chelsea vezetőedzője, José Mourinho a Manchester City elleni találkozót megelőzően nyilatkozott csapatáról, az átigazolásokról, valamint beszélt a pénzügyi fair playről is.

A pénzügyi fair play alapelve, hogy a klubok maximum annyit költsenek, amennyi bevételük származik a futballból. a Chelsea portugál trénere úgy érzi, a szabályokon belül maradva egyszerűen képtelenség felvenni a Cityvel a versenyt.

A két együttes találkozóját megelőzően az 51 esztendős szakember kijelentette, a londoni klub akkor is az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabályainak megfelelően fog majd működni, ha ez azt jelenti, hogy a vetélytársak elhappolják előlük a játékosokat. Fogadj te is a bet365-ön a Magyar Kupa mérkőzéseire.

Persze mondhatni, hogy a Chelsea ennek ellenére januárban költekezett rendesen, Nemanja Matics és Kurt Zouma azonban mindössze azért érkezhetett a klubhoz, mert Mourinho jó pénzért megvált Juan Matától.

„Ha a City meg akar szerezni valakit, azt meg is szerzi magának. Mi nem fogunk a pénzügyi fair playen kívül versenyezni másokkal, mert fontos nekünk ez a szabály, és szeretnénk ezt betartani” – mondta a portugál.

Abramovics 2003-ban vásárolta meg a klubot, a Chelsea pedig igen nagy összegeket fordított az erősítésekre, ez azonban Mourinho szerint változóban van.

„Akkoriban szabad világ volt, nem voltak pénzügyi korlátozások. Gazdag tulajdonossal bárkit megszerezhettél, az idők azonban változtak. Nekünk a jövő csapatát kell most építenünk, nem az idei Cityt legyőznünk. Persze megteszünk majd minden tőlünk telhetőt a siker érdekében, de mint már korábban mondtam, azzal a kerettel a manchesteri gárda a bajnokság esélyese.”

A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes tréner a nyári átigazolási időszakról is ejtett pár szót, szerinte azonban a Chelsea-nél nem lesznek „egetverő” igazolások.

„Valószínűleg lesz majd egy-két érkező, és távozóból is akad majd egy pár, de összességében csendes, nyugodt nyárra számítok. Elégedettek vagyunk a jelenlegi keretünkkel, így nincs okunk újabb milliók elköltésére.”

Mindent megtudhatsz a magyar válogatottról, ehhez csak a linkre kell kattintanod.

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr725795810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása