A Premier League 11. fordulójában az Everton 0-0-s döntetlent játszott a Crystal Palace vendégeként. A „vérszegény” találkozót követően a liverpooliak védője, Seamus Coleman arra ösztönzi csapattársait, hogy kezdjenek is valamit a mérkőzés nagy részében megtartott labdával.

A feljutó Crystal Palace-ról senki sem gondolta, hogy végigveri a mezőnyt, és bajnokságot nyer, ugyanakkor a 11 forduló alatt 4 megszerzett pontnál talán mindenki többre számított. A mérkőzésenként átlagosan 1,9 gólt kapó londoniaknak ez volt az első mérkőzése a bajnokságban, amelyen nem kaptak gólt, és bár nem is szereztek egyet sem, az Everton elleni döntetlen nem hangzik rosszul.

Amennyiben a PL mellett a BL is érdekel, érdemes követni a linket a legjobb Bajnokok Ligája fogadás végett.

Az Evertonnak ezzel szemben nincsen rossz szezonja, bár a gólnélküli döntetleneket követő pontosztozkodás azért kísérti Roberto Martínez együttesét. A liverpooliak védői mostanában jól teszik dolgukat, és már három találkozó óta nem kaptak gólt.

A 11. forduló mérkőzésén a labdát 73%-ban birtokló liverpooliak 5 komolyabb helyzetet alakítottak ki a Crystal Palace ellen, amelyből legalább két alkalommal illett volna gólt szerezniük, az égiek azonban minden alkalommal a hazaiak oldalán álltak.

A 18 percenként „kapura törő” Everton korántsem futballozott elég veszélyesen, és ezt a játékosok is belátják. Az együttes meghatározó védője, Seamus Coleman szeretné, ha az Everton építeni tudna a szilárd védelemre, valamint hogy a labdabirtoklásban mutatott fölény a megszerzett gólok számában is megmutatkozna.

„Természetesen meg szeretnénk tartani a labdát, hiszen ez az, amit az új vezetőedző elvár tőlünk, ugyanakkor a labdatartás célja, hogy helyzeteket alakítsunk ki, és gólokat szerezzünk. A meglehetősen nagy mezőnyfölényünk ellenére nem alakítottunk ki elég helyzetet, és csak egy pontot szereztünk.”

A liverpooliak csapatkapitánya, Phil Jagielka egyetértett csapattársával, bár ő azért nem kezelte ennyire drámaian a helyzetet, és egyszerűen szerencsétlen napról beszélt.

„Nem akart összejönni a gól, de vannak ilyen napok. A 0-0 talán igazságos eredmény, hiszen a Crystal Palace megfelelő tervvel rukkolt elő ellenünk, és szervezetten védekezett. Több helyzetet kellene kialakítanunk, és akkor legközelebb talán meg tudjuk törni a jeget.”

Élő hangközvetítés futballmeccsekről a bet365 oldalán az év minden napján elérhető, már magyar nyelven is.

Címkék: angol foci everton premier league seamus coleman phil jagielka

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr505643868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása