Vasárnap a Premier League utolsó előtti fordulójában a már biztosan kieső Queens Park Rangers a 17. helyezett Newcastle-t fogadja. A „szarkák” vezetőedzője, Alan Pardew a szezon legfontosabb mérkőzésén kötelező győzelemre ösztönzi csapatát.

Pardew együttese a tavaly elért ötödik helyezést követően idén igen gyengén teljesít, és a kiesés elkerüléséért küzd. A Newcastle a szezon hajrájában különösen alulteljesített, miután az Európa-ligát is figyelembe véve legutóbbi kilenc mérkőzésén mindössze egyszer tudott nyerni.

A csapat ebben a negatív időszakban olyan pofonokba szaladt bele, mint például a Manchester City elleni 4-0-s vereség, a Liverpool ellen hazai pályán 6-0-ra elvesztett találkozó, vagy éppen a Sunderland elleni 3-0-s vereség.

A már biztosan kieső QPR elleni mérkőzés lehetőséget biztosít a Newcastle számára, hogy már a Bajnokok Ligáját érő pozícióért harcoló Arsenal elleni utolsó találkozó előtt bebiztosítsák a Premier League-ben maradást.

„Nincsen sok időnk. A Wigan szombaton 3-2-re legyőzte a West Bromot, ami ismét nyomás alá helyezett minket és a hozzánk hasonló pontszámmal rendelkező klubokat. Úgy néz ki, hogy a QPR ellen mindenképpen nyernünk kell, de persze az Arsenal ellen sem feltett kézzel sétálunk majd ki a pályára” – mondta a Newcastle 51 esztendős menedzsere.

A szorzók már nem igen változnak a labdarúgás fogadás piacon, az észak-angliai együttes a mérkőzés esélyese.

A „szarkák” ebben a szezonban mindössze egyszer tudtak nyerni idegenben, és ez a győzelem is több mint három hónappal ezelőtt született az Aston Villa otthonában. A gyenge szezon mögött Demba Ba eladása, és a sérülések miatt igencsak megritkított keret állhat, de Pardew reméli, hogy a soron következő mérkőzéseken Shola Ameobi, Moussa Sissoko és Ben Arfa is futballozhat majd.

„Ben Arfa sérült combhajlító izmával és az orvosok tanácsa ellenére játszik. Azt hiszem, hogy a teljes regenerálódáshoz 6-7 hétre lenne szüksége, de nagyon nagy segítség a pályán, így a mostani sorsdöntő találkozókon játszani fog. Remélem, hogy Ameobi és Sissoko is bevethető lesz a hétvégén.”

„A problémája miatt Ben Arfát a Liverpool ellen csak a második félidőben állítottam be. A West Ham ellen már  többet játszott, és remekül csinálta a dolgát, de sajnos le kellett cserélnem és ez a teljesítményünkön is meglátszott.”

A Newcastle a legutóbbi hat mérkőzésén mindössze két alkalommal talált be, így az utolsó két fordulóban biztosan minden bevethető támadó szellemű játékosra szükség lesz.

A bet365-ön élő hangközvetítés futballmeccsekről szinte minden nap elérhető.

Címkék: angol foci premier league queens park rangers newcastle united

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr345290755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása