Sherwood: Soldado igazi profi

 2014.02.19. 05:03

A Premier League 28. fordulójában a Tottenham hazai pályán 1-0-ra legyűrte az utolsó előtti helyen álló Cardiff Cityt. A „sarkantyúsok” győzelmüknek köszönhetően hat pontra megközelítették a Stoke City otthonában botló Arsenalt, valamint tartották a távolságot az őket üldöző Evertonnal szemben.

Nem mondhatni, hogy sziporkáztak a csapatok a mérkőzésen, bár a Spurs talán úgy vágott neki ennek a mérkőzésnek, hogy csak annyit ad majd ki magából, amennyi a három pont otthon tartásához feltétlenül szükséges, míg a Cardiff erejéből csupán ennyi tellett.

A találkozón két említésre méltó eset történt, az egyik a 28. percben, amikor is Emmanuel Adebayor okosan passzolt a középen érkező Roberto Soldado elé, aki igazgatás nélkül a kapuba talált, míg a másik Steven Caulker lövése, ami a kapufáról azonban kifelé pattant.

A labdarúgó magyar válogatott a héten megkezdi felkészülését a 2016-os Eb-selejtezőkre. Tavasszal nem csak az NB I, hanem a Magyar Kupa is folytatódik.

A mérkőzésen ezen a két helyzeten kívül nem történt sok minden, a labdát 61%-ban birtokló hazaiak gyakorlatilag csak fel, s alá járatták a labdát, lőni azonban nem nagyon akartak, mintha ártana gólkülönbségüknek pár találat.

„Elégedett vagyok Soldadóval. Nagyszerű játékosról és emberről van szó, akit szeretnek csapattársai. Ha választhattam volna, hogy ki szerezze a győztes gólt, biztosan őt választom. Keményen dolgozik, nem panaszkodik, és nem törődik azzal, ha nem szerez gólt. Mindig azt tartja szem előtt, ami a csapatnak jó, így ha csak üresre mozgásaival meg tudja nyitni a teret játékostársai előtt, akkor az szívesen megteszi” – magasztalta spanyol támadóját Sherwood.

„Sokan arról beszélnek, hogy mennyi gólt lőtt Spanyolországban, és hogy milyen keveset nyom a latba a Premier League-ben. Meg kell szoknia a játék ritmusát, és idővel újra a régi lesz. A munkamorálja egyértelműen lehetővé teszi, hogy megtalálja régi önmagát.”

Címkék: cardiff tottenham roberto soldado

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr715840659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása