Premier League-körkép

 2012.04.23. 13:57

Nézzük át, mely csapatoknak kell tartaniuk a kieséstől, illetve hogyan is áll a kupahelyekért folyó párharc a Premier League-ben.

 
A legtöbb csapat már túl van a 35. fordulón is, néhány együttes azonban még csak 34 mérkőzést játszott az idei szezonban. Egy valami már régen eldőlt, ez pedig a Wolverhampton kiesése.
 
A Farkasok ugyan csak a legutóbbi játéknapon búcsúztak matematikailag is az élbolytól, de már régóta tudni lehetett, hogy gyenge keretük nem lesz képes az élvonalban tartani az együttest.
 
A kiesés réme fenyegeti még a Boltont (30 pont), a Blackburnt (31), a Wigant (34), a Queens Park Rangerst (34) és az Aston Villát (36).
 
A Bolton még csak 33 meccset játszott, a Villa 34-et, a többiek 35-öt. Bogdán Ádám együttese éppen a birminghamieket fogadja ma este, mely mérkőzés felvezetéséről bővebben olvashatsz egy másik cikkünkben.
 
A Wigan és a QPR az utóbbi hetekben bravúrok sorozatát mutatta be, hiszen míg a Wigan a Liverpoolt, az Arsenalt és a Manchester Unitedot is legyőzte – előbbi kettőt idegenben, addig a QPR a Vörösöket és a Tottenham Hotspurt fektette kétvállra.
 
A középmezőny sűrű, nagy meglepetésre (?) a Liverpool (46) csak a nyolcadik pozícióban tanyázik. A hatodik és a harmadik helyezett csapatok között azonban még nagy a harc, hogy kik indulhassanak a Bajnokok Ligájában és az Euórpa Ligában.
 
A Chelsea (58) a haloványabb bajnoki szereplés ellenére már döntős az FA-kupában, és a BL visszavágójára is előnnyel utazik Roberto Di Matteo együttese. A Tottenham (59) a harmadik helyről zuhant vissza az ötödikre, míg a Newcastle United (62) ha nyer következő bajnokiján, pontszámban beéri az eggyel több meccset játszott Arsenalt (65).
 
A bajnoki címért a két Manchesteri óriás fut versenyt. A United (83) van előnyösebb helyzetben, de még játszani fog a Cityvel (80), amely együttesnek sokkal jobb a gólkülönbsége.
 
A legfrissebb foci hírek szerint a Magyar Kupa-győztes Gera Zoltán pályára léphet az utolsó fordulókban a West Bromwich Albion színeiben.

Címkék: premier foci fogadás angol labdarúgás league

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr514468399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása