Jópár együttesnél történt váltás, de mire megy majd a Liverpool Rodgersszel?

Ahogy véget ért a szezon, több csapatnál máris az erősítések alapjainál kezdtek el dolgozni, az edzőválasztásnál. Ez történt a Liverpoolnál, a Chelsea-nél és az Aston Villánál is, de a Norwich Citynél, a Swansea-nál, a West Bromwich Albionnál és a Tottenham Hotspurnél is új menedzser fog majd ülni a kispadon.

Gyorsan szorjuk ki a sorból a West Bromot. A birminghamieket Roy Hodgson irányította, de őt az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjára nevezte ki az FA. Az új menedzseri feladatokat a jövőben az a Steve Clarke fogja ellátni, aki legutóbb a Liverpoolnál volt Kenny Dalglish segédje.

A Vörösöktől szinte mindenkit "elzavartak", és a klublegenda helyére a 39 éves Brendan Rodgerset ültette John W. Henry tulajdonos. A tehetséges, külföldön is tanult (Hollandia, Olaszország, Spanyolország) szakember véleményem szerint kiváló választás, mivel életkorából kiindulva modern felfogású, és a Swansea kispadján bebizonyította, gyengébb kerettel is lehet szép focit játszani. A Liverpool jövőre majd az Európa Liga legjobbjai között is megvillanthatja tudását.

Rodgers helyét – meg nem erősített információk szerint – Michael Laudrup veheti át. A dán legutóbb a spanyol Mallorcát irányította.

Az Aston Villa a Norwich "csodatevőjét", Paul Lambertet csábította magához. A 40-szeres skót válogatott a Kanárikkal két osztályt is ugrott két év alatt, és nem is teljesítettek rosszul a mögöttünk álló PL-szezonban, hiszen gondjaik egyáltalán nem akadtak a bennmaradással. Az ő helyét az a Chris Hughton veszi át, aki több, mint 300 Premier League mérkőzésen lépett pályára labdarúgó pályafutása alatt, edzőként pedig dolgozott a Newcastle Unitednél és a Birmingham Citynél is.

A Chelsea gyatrán szerepelt hazája pontvadászatában, de az idény második felében megbízott Roberto Di Matteóval FA-kupát és Bajnokok Ligáját is nyertek a Kékek. Roman Abramovics ugyan sokat gondolkodott az új menedzser személyéről, de végül is esélyt adott az olasznak – szerintem jól döntött, de ez majd kiderül.

Végül ejtsünk pár szót a Tottenhamről. Engem nagyon meglepett, hogy Harry Redknapp távozott a Sarkantyúsoktól, hiszen nem szerepeltek rosszul, négy év alatt egész jó csapatot épített fel az angol. Vajon ő váltja Hodgsont az Eb után?

Magyar Kupa-meccsek a bet365 oldalán, egyéb információkért katt a linkre.

Címkék: előzetes bajnokság angol edzőváltás labdarúgás

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr854590170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása