Már megint ezek a bírók

 2012.09.29. 11:29

Egy meccs híján véget ért a Premier League 6. fordulója, és bírói tévedésekből, majd az őket szidalmazókból sem volt hiány. Ezt már megszokhattuk, sokak szerint a játékvezetők képtelen felnőni a feladathoz. Vagy ha ez nem így van, mi van a háttérben?

Abba most ne menjünk bele, hogy milyen világban élünk, mindent a pénz mozgat, és a bírók azért nem hosszabbítanak már hét-nyolc perccel egy meccset, mert kicsúsznának a kereskedelmi televíziók a menetrendből.

De már bele is gabalyodtam, mivel Sir Alex Ferguson erre tett enyhe utalást a Manchester United – Tottenham Hotspur mérkőzést követően. A meccset ugyebár a vendégek nyerték 3-2-re az Old Traffordon, és a skót a sporit is megtalálta a lefújást követő nyilatkozatában, miután – gyorsan tegyük hozzá – kritizálta csapata első félidőben nyújtott teljesítményét.

A labdarúgás egyik legjobb edzői között számon tartott Fergie nem érezte elegendőnek a négyperces hosszabbítást, szerinte ez méltatlan volt a találkozóhoz képest. Majd el is kezdte sorolni, hogy miért: hat csere volt, edző lépett pályára – itt már négy-öt minutumnál tartott –, a kapus pedig minden kirúgásnál nagyjából két-három percet lopott a játékidőből.

Azért most jegyezném meg, nem egyszer láttam olyat, hogy a United ikszre állt, a bíró négy-öt percet hosszabbított, majd még arra is hosszabbított egy-két percet – és lám, a manchesteriek meg is nyerték a mecccset.

Láttam a meccset, és a fociban nincs tiszta játékidő, ráadásul már az 54. percben kialakult a végeredmény, tehát ha valóban a Unitednak kellett volna nyernie, több mint 30 percük volt még arra, hogy a maguk javára fordítsák az eredmény állását, ám ez nem történt meg… Fergie szerint két tizenegyest is kapniuk kellett volna, de a múlt héten a Liverpool ellen kaptak egy potyatizit, illetve egyet nem fújtak be ellenük…

És ha már Liverpool, Luis Suárez szereti magát feldobni, de a United ellen és most is valóban szabálytalankodtak ellen, sőt most a védője még rá is könykölt egyet, hátulról pedig jól fellökte… Néma maradt a bíró sípja, majd a tlaálkozót követően Brendan Rodgers fakadt ki, hogy sosem ítélnek semmit Suárez javára, csak ellen fújnak, miközben Antonia Valenciához Glen Johnson talán hozzá sem ért, de büntető lett az eset vége.

Az online fogadás (bet365) világa veszélyes, ezért az említett oldal sporthíreit nem árt követni minden nap.

Címkék: ferguson manchester united angol foci premier league rodgers

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr364813185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása