A Premier League 23. fordulójában a Swansea City hazai pályán 2-0-ra nyert a Fulham ellen, és ezzel valamelyest eltávolodott a táblázat aljától. A walesi együttes vezetőedzője, Michael Laudrup természetesen nagyon örült a győzelemnek, amely szerinte önbizalmat adhat együttesének.

Az első 15 percben a hazaiak próbálkoztak inkább, a gólhoz legközelebb Wilfried Bony járt, akinek fejese azonban a háló tetején landolt. Az első félidő közepén Fulham helyzeteket láthattak a helyszínre kilátogatók, de Dimitar Berbatovék egyik kialakított helyzetüket sem tudták gólra váltani. A félidő hajrájában még Jonjo Shelvey forgácsolta a keresztlécet, a csapatok azonban 0-0-s eredménynél vonultak pihenőre.

A második játékrészt is jól kezdték a hazaiak, kisebb pontatlanságok és Maarten Stekelenburg védéseinek köszönhetően a gól azonban nem jött össze. A védekezésre összpontosító vendégek aztán nem bírták tovább az ekkorra kialakult walesi nyomást, melynek eredménye Shelvey-gól lett a 61. percben.

A kézilabda szerelmesei a bet365-ön fogadhatnak a legjobb mérkőzésekre.

Továbbra is a hazaiak irányítottak, ez pedig a 76. minutumban eredményre is vezetett, fejesével Chico állította be a 2-0-s végeredményt, amely igencsak jól jött már a hazaiaknak, akik legutóbbi nyolc bajnokijukon képtelenek voltak nyerni.

„Hatalmas eredmény ez a számunkra. Először is, mert december eleje óta nem tudtunk bajnokit nyerni, másodszor pedig azért, mert közvetlen riválist fektettünk két vállra. A Birmingham elleni kupagyőzelem, és a most megszerzett három pont magabiztosságot adhat a csapatnak, amelynek el kell hinnie, hogy nagy dolgokra képes” – fogalmazott Laudrup.

„Nagyon fontos győzelmet arattunk. Szükségünk volt erre a három pontra, mert a 10. helytől elképesztően sűrű a mezőny, és el szerettünk volna távolodni a kiesőzónától. Az első félidő kicsit gyengébbre sikeredett, de aztán a második játékrészben váltani tudtunk, és végül megérdemelten nyertünk” – mondta az első gól szerzője, Jonjo Shelvey.

Az Aston Villa győzelme miatt a walesi klub visszacsúszott a 11. helyre, de így is a kiesőzónától 5 pontra vannak Michael Laudrupék. A Swansea a 24. fordulóban hasonlóan fontos mérkőzésen a legutóbb a Chelsea otthonában döntetlent játszó West Ham Unitedhoz látogat.

Éld át te is az élő hangközvetítés futballmeccsekről szolgáltatását.

Címkék: swansea city michael laudrup jonjo shelvey

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr285791640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása