Nyolc forduló után egyelőre úgy tűnik, hogy három csapat lesz harcban a 2012/13-as szezonban az angol bajnoki címért: a Chelsea, a Manchester United és Manchester City. Ami a hátsó régiót illeti, öt-hat gárda küzdhet a kiesés ellen.

Háromesélyes bajnokság?

A Chelsea továbbra is megállíthatatlannak tűnik, ráadásul az idő múlásával a Juan Mata, Oscar, Eden Hazard, Fernando Torres négyes még jobban össze fog szokni. Hátul talán egy kicsit még sebezhetőek a „kékek”, de Gary Cahill meccsről meccsre egyre jobb, és David Luizzal és John Terryvel nagy csatát fog vívni a kezdőbe kerülésért. A londoniak játéka nagyon tetszetős, persze ez a már említett négyesnek köszönhető leginkább – ha mondjuk Mata kiesne, már más lenne a helyzet, de még akkor is ott van Marko Marin (még nem kapott sok lehetőséget), Ramires, Daniel Sturridge, Victor Moses és Frank Lampard.

Hogy Edin Dzeko miért nem számít alapembernek a Cityben, azt nem tudom, viszont a gárda küzdeni akarása egyre biztatóbb. Kezdenek igazi csapatot formálni a srácok, ugyanakkor még most is tartom magam ahhoz, hogy túl sok a sztár, Roberto Mancini a penge élén táncol ezzel.

A United az United, őket soha, semmilyen körülmények között nem lehet leírni. Becsúsznak ugyan vereségek, de Sir Alex Ferguson valószínűleg ezt is meg tudja majd oldani. Ugyanakkor az ellenfeleknek idén nagyobb esélyük van Wayne Rooney-ék ellen, mint mondjuk az elmúlt két évben.

Sűrű középmezőny

Hullámzó a teljesítménye az Arsenal, Liverpool, Newcastle United hármasnak. A londoniaknál és a liverpooliaknál is elkéne egy klasszis befejező csatár, míg a Newcastle-nek a védelmét kellene megerősítenie jobban.

Az Everton, a West Bromwich Albion, a West Ham United és a Fulham eddig szerintem erőn felül teljesített, míg a Swansea hozza tavalyi formáját. A Tottenham kezd magára találni, ám Gareth Bale kiválása nem tett jót az együttesnek a Chelsea elleni találkozón. A Stoke City és a Sunderland még nem állt össze teljesen, de kiesési gondjaik nem lesznek.

Idén búcsúzhat az Aston Villa

A birminghamiek már tavaly is nagyon gyengék voltak, idén szerintem már nem ússzák meg, ahogy a Wigan sem. Hogy melyik gárda fog még búcsúzni a szezon végén az élvonaltól, azt nehéz megmondani, de én a Readingre tippelek. A Southampton és a Queens Park Rangers még megmenekülhet, de egyikük sincs nagy biztonságban, ahogy a Norwich City sem.

A bet365 ökölvívás terén igen bő kínálattal szolgál, de ugyanez igaz a tenisz hírek és szorzók mennyiségére is.

Címkék: angol foci labdarúgás premier league 2012-2013

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr634864718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása