Mint ismert, nemrég a Premier League-ben felemásan szereplő Tottenham Hotspur vezetőedzőjét, André Villas-Boast menesztette a klub vezetősége. A Spurs játékosa, Lewis Holtby újdonsült edzőjéről, a 2014/15-ös szezon végéig aláíró Tim Sherwoodról írt kritikák láttán kiállt a szakember mellett, akinek időre van szüksége.

A szezon elején úgy látszott, hogy Gareth Bale értékesítése, valamint az érte kapott 90 millió euróból vásárolt játékosok végre Bajnokok Ligája csoportkörébe repítik a Hotspurt.

Roberto Soldadóék kilenc forduló alatt 19 egységet gyűjtöttek, ami összességében jó rajtot jelent, bár az ősi rivális Arsenal ellen 1-0-ra kikapni és a West Ham ellen hazai pályán 3-0-ra veszíteni azért jelezte, hogy a távolban gyülekeznek azok a bizonyos „esőfelhők”.

Jött aztán az Everton elleni magyarázható gólnélküli döntetlen, a Newcastle elleni hazai vereség, majd a hazai pályán pokolian erős Manchester City elleni 0-6.

Árulkodó, ha egy vezetőedzőnek a kirúgását firtató kérdésekre kell felelnie. Ekkor Villas-Boas még arról beszélt, hogy a vezetőség maximálisan bízik benne, válasza valójában azt jelentette: igen, rezeg a léc. Még egy hiba, és kirúgnak.

A bizonyos hiba már az igencsak döcögősen szereplő Manchester United elleni hazai meccsen is bekövetkezhetett volna, itt még azonban tartotta magát a Spurs, és 2-2-re „hozta” a címvédő elleni mérkőzést. Jött aztán két elvárt, bár nyögvenyelős győzelem, majd a Liverpool elleni 0-5, AVB pedig szedhette a sátorfáját.

Utódja, Sherwood a 2014/15-ös szezon végéig írt alá, sokak szerint azonban már a mostani szezon végén megválnak tőle.

„Támogatnunk kell új edzőnket, akinek a rettenetesen sűrű program miatt igencsak kevés ideje van játékunk javítására. Az első dolog, amit a klubért tett, hogy megnyugtatott minket, és ez nagyon fontos. Elég sok kritikát olvastam vele és a csapattal kapcsolatban. Ezúton arra kérek mindenkit, hogy adjanak neki egy kis időt” – mondta Holtby.

A német futballista mond valamit, azt azonban elfelejti, hogy a Premier League-ben mindent megkapnak az edzők, csak éppen időt nem. A Tottenham legközelebb vasárnap, a Stoke ellen bizonyíthat, és a fogadás szorzói alapján könnyed hazai siker várható.

Címkék: tottenham andre villas-boas lewis holtby tim sherwood

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr345723911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása