Chelsea – Liverpool előzetes

 2012.11.11. 11:24

Az angol Premier League 11. fordulójának rangadóját vasárnap rendezik. Bár a két együttes között igen nagy a különbség a Chelsea javára, a Liverpoolt egy pillanatra sem szabad leírni, hiszen az igazi topcsapatok ellen mindig jó teljesítményt nyújtanak.

A bevezetésben senkit nem akartam megbántani, de Steven Gerrardék jelenleg messze vannak attól, hogy bajnokesélyes együttesnek nevezzük őket. A "vörösök" még csak 11 pontot gyűjtöttek össze eddig, ami édes kevés, bár ha az utóbbi három évben mutatott teljesítményüket vesszük alapul, akkor semmi meglepőt nem találunk jelenlegi szereplésükben.

Ugyanakkor Liverpoolban elindult egy tudatos építkezés, de még nagyon az út elején jár az együttes. Fiatalokból áll jelenleg Brendan Rodgers legénysége, akik nagyon tehetségesek, de 18 évesekkel aligha lehet bajnokságot nyerni, így télen minden bizonnyal rutinosabb játékosok megszerzésére törekszik majd a menedzser (Klaas Jan Huntelaar, Theo Walcott, Daniel Sturridge, hogy csak néhány nevet említsünk, akiket pletyka szinten emlegetnek).

De térjünk rá a mai rangadóra. A Liverpool mérlege jó a Chelsea ellen, hiszen legutóbbi hat meccsükből ötöt is a Mersey-partiak nyertek – a londoniak májusban azonban elhódították az FA-kupát Daniel Aggerék elől. A Stamford Bridge-en is jól megy az északiaknak, és bár mindig a hazaiak voltak a találkozó esélyesei, rendre pont nélkül maradtak, utoljára több mint három évvel ezelőtt nyertek saját közönségük előtt.

A Chelsea-nek otthon muszáj nyernie, ráadásul ha nem akar lemaradni a listavezető Manchester Unitedtől, akkor már tényleg győzelmi kényszerben vannak Roberto Di Matteóék. A Liverpoolnak kevesebb veszítenivalója van, de a szurkolók talán csak akkor viselnék el a vereséget, ha rúgnak legalább két gólt és jól is játszanak.

Hazai oldalon Frank Lampard játéka kérdéses, és bár Ashley Cole sem teljesen egészséges, valószínűleg ott lesz a kezdőben. Visszatérhet a csapatba John Terry eltiltása után, és David Luiz is felépült kisebb sérüléséből.

Ami a vendégeket illeti, Martin Kelly, Lucas Leiva és Fabio Borini már hosszabb ideje sérültek, és Pepe Reina játéka is kérdéses, a spanyol portás még mindig nem épült fel maximálisan. Joe Cole és John Flanagan már meccseket is játszottak, akár ők is szerepet kaphatnak. Glen Johnson a héten már együtt edzett társaival.

Várható kezdők:

Chelsea: Cech – Ivanovics, Luiz, Cahill, Cole – Mikel, Ramires – Oscar, Mata, Hazard – Torres.

Liverpool: Jones – Wisdom, Skrtel, Agger, Johnson – Gerrard, Allen, Sahin – Suso, Suarez, Sterling.

Londonban jelenleg is zajlik az ATP-világbajnokság, így a legfrissebb tenisz hírek olvasásáért és mérkőzések előzeteséért keresse fel a bet365 sportfogadási hírek oldalát, ahol az ökölvívás szerelmesei is megtalálják a "maguknak valót".

Címkék: chelsea liverpool angol foci labdarúgás premier league

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr164901614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása