Mancini nyugodt a derbi előtt

 2012.12.06. 12:56

A Manchester City menedzsere, Roberto Mancini tudja, hogy a Bajnokok Ligájában nem szerepelt jól együttese, de bízik a klub tulajdonosaiban, és nem félti állását. A BL tehát ismét hamar véget ért a manchesteri csapat számára, de szerencséjükre azért még van mit nyerni.

A legrangosabb európai kupasorozat csoportköréből idén sem tudott továbbjutni a manchesteri együttes, ráadásul minden idők leggyengébb eredményét produkálták a Bajnokok Ligájában szereplő angol csapatok közül.

A Manchester City a D-csoportban három hazai döntetlenjének és három idegenbeli vereségének köszönhetően mindössze három pontot tudott szerezni az idei csoportkörben.

A történethez természetesen az is hozzá tartozik, hogy a D-csoportban három korábbi BL győztes, és a jelen kor futballjának is meghatározó csapatai mellé sorsolták a City-t.

A Real Madrid, a Borussia Dortmund és az Ajax is remek csapat, azért arra mégsem számított senki, hogy Mancini együttese mindössze három ponttal a csoport utolsó helyén köszön el a további küzdelmektől.

A klub vezetői és tulajdonosai biztosan nem elégedettek a nemzetközi porondon nyújtott teljesítménnyel, de az olasz szakember bízik a vezetőségben, és hisz benne, hogy a bajnokságban megvédhetik címüket.

”A BL-ből kiestünk, de még előttünk van a Premier League fele és az FA kupa is. Most kezdődik az igazi kemény munka, hiszen tisztán látszik, hogy amit most csinálunk az nem elég” – mondta Mancini.

Az angol bajnokság tavalyi nyertese mindenképpen szeretett volna jól szerepelni a nemzetközi porondon, de a vezetőedző elárulta, hogy az együttes fő célja nem a BL megnyerése volt.

”A legfőbb célunk a szezon kezdete előtt a címvédés volt. A Bajnokok Ligájában az egyenes kieséses szakaszt céloztuk meg, hogy aztán újabb célt tűzhessünk ki magunk elé, de sajnos nem jutottunk tovább, így újabb célunk sem lehet” – árulta el az együttes céljait az olasz menedzser. ”Nem érzek nyomást, de csalódott vagyok, hiszen ez a klub és a játékosok is mindenképpen megérdemelnék, hogy ezen a szinten szerepelhessenek.”

Ugyan a bajnokság vég még nagyon messze van, de vasárnap a címvédés felé vezető utat egy Manchester United elleni győzelemmel meg is kezdheti Mancini együttese.

Amennyiben leköti az ökölvívás, akkor a bet365-ön a legjobb meccsekre akár fogadhat is, de Magyar Kupa találkozók is bőségesen az ügyfeleink rendelkezésére állnak.

Címkék: manchester united angol foci premier league manchester city roberto mancini

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr224954320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása