Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Newcastle United együttese már most nagymértékben megváltozott, pedig a januári átigazolási időszak vége még igencsak messze van. Ebben a periódusban gyakorlatilag minden csapat szeretne erősíteni és frissíteni a keretén, de a „szarkák” eddig csak a „küldetés” frissítés részét teljesítették.

Alan Pardew és a newcastle-i vezetőség megegyezett a Chelsea-vel, így Demba Ba mostantól a londoni klub játékosa. A 27 esztendős támadó három és fél esztendőre kötelezte el magát a Chelsea-hez, és akár már szombaton, a Southampton elleni mérkőzésen is Rafael Benítez segítségére lehet. A szenegáli válogatott érkezése már egy ideje beszédtéma a „kékeknél”, így az üzlet egyáltalán nem meglepő. Pontos összeget nem hoztak nyilvánosságra a csapatok, de szakértők szerint a Chelsea orosz tulajdonosa, Roman Abramovics körülbelül 7,5 millió fonttal ”szegényedhetett”.

Demba Ba a másfél éves newcastle-i pályafutása során 54 Premier League találkozón lépett pályára, és 29 megszerzett találatával segítette a csapatot.

„Jó dolog, hogy hamar megszületett az egyesség, hiszen így a Newcastle-nek van egy hónapja támadót keresnie, és nekem is több időm van felvenni az itteni ritmust. Könnyű volt meghozni a döntésemet, hiszen a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea keresett meg. Büszke és boldog ember vagyok, nagyon jó érzés itt lenni” – mondta a szenegáli, aki a londoniaknál a 29-es mezben szerepel majd.

A Newcastle vezetősége nem tétlenkedett, hiszen a támadóért kapott összegből máris megszerezték a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Lille együttesétől a francia válogatott Mathieu Debouchyt. A francia védőnek a beilleszkedéssel valószínűleg nem lesz gondja, hiszen korábbi csapattársa, Yohan Cabaye is a Newcastle együttesében futballozik. A védőért kifizetett összeget sem hozta nyilvánosságra a klub, de tekintélyes szaklapok szerint a labdarúgó 5 millió font körüli összegért cserébe válthatott egyesületet.

„A Lille-ben eltöltött nagyszerű éveket követően valami más kihívásra vágytam, így igazán boldogan csatlakozom a klubhoz, és játszom a világ legerősebb bajnokságában. Remélem, hogy az érkezésem frissítően hat majd a csapatra, és kemény munkával a lehető legjobb helyezést érjük majd el” – mondta az öt és fél éves szerződést aláíró játékos.

A Chelsea szombaton az FA-kupa harmadik körében a Southampton, míg a Newcastle a Brighton vendégeként lép pályára.

Tenisz fogadási hírek a bet365 online sporthírek felületén, míg amerikai sport akciók a fogadási részen érhetőek el.

Címkék: angol foci premier league newcastle united demba ba mathieu debuchy

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr114998239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása