Zárkózik a ManCity

 2013.01.10. 09:56

A Manchester United a hétvégén a Tottenham Hotspur vendégeként lépett pályára és játszott 1-1-s döntetlent, míg a városi rivális City a Fulhamet verte hazai pályán, így közelebb lopakodott a "vörös ördögökhöz".

A londoni találkozó időjárása nem volt éppen kedvező egyik csapat számára sem, hiszen hol az eső szakadt, hol pedig a hó esett igen hevesen. A találkozó elején a csapatok váltakozó sikerrel támadtak, és próbálták kiismerni az ellenfelet.

Gólt a rendes játékidőben csak Robin van Persie tudott szerezni Tom Cleverley 25. percben beívelt labdáját követően.

Azt, hogy a Tottenham sokáig nem tudott egyenlíteni David De Gea kiváló reflexeinek köszönheti a manchesteri gárda, hiszen a spanyol hálóőr több alkalommal is bámulatosat védett.

A második félidőben nyomott a Spurs, de a Manchester Unitednek is megvoltak a maga helyzetei. A londoni hajtásnak meg is lett az eredménye, és Clint Dempsey a mérkőzés ráadásában szerzett találatával, egy ponttal engedte el Fergusonékat.

A mérkőzés krónikájához azonban hozzátartozik, hogy a 62. percben beálló Wayne Rooney-t Steven Caulker a tizenhatoson belül buktatta, alighanem tizenegyest érően.

„A partjelző nagyon gyenge színvonalon teljesített a mai mérkőzésen, ami azért is kár, mert igen fontos találkozó volt ez a mai. Amúgy sem vagyunk vele túl jóban, hiszen pár évvel ezelőtt a Chelsea elleni rangadón is az ellenfél javára tévedett” – nyilatkozta Sir Alex Ferguson.

A londoni csapat igen keményen küzdött az egyenlítő találat megszerzéséért, és 18 alkalommal vette célba a kaput, míg a United csak négyszer tette ugyanezt.

„El kell ismerni a Tottenham munkáját, hiszen ma igen keményen megdolgoztak azért az egy pontért. Nagyon elszántan és agresszívan játszottak, és megmondom őszintén, hogy saját pályájukon nagyon nehéz legyőzni őket” – értékelt a menedzser.

A „vörös ördögök” az idei bajnokságban megszerzett pontjaikkal ”házi rekordot” állítottak fel, hiszen a bajnokság 23. fordulójáig még sohasem szereztek ennyi egységet. Ez azért is érdekes, mert már szinte mindegyik idegenbeli rangadóján túl van az együttes.

„Az idei bajnokságban kedvező a sorsolásunk, hiszen játszottunk már az Everton, a Liverpool, a Chelsea, a City és a Tottenham vendégeként is.”

Fergusonék a következő fordulóban, jövő hét szerdán a Southamptont látják vendégül, míg a hétvégén az FA-kupában a Fulham látogat az Old Traffordra.

Tenisz hírek azért, hogy a fogadás előtt képben legyen, de a magyar válogatott szereplését is nyomon követheti a bet365 segítségével a spanyolországi világbajnokságon.

Címkék: manchester united angol foci premier league manchester city fa-kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr55037885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása