A Leeds United a Tottenham Hotspur együttesét fogadja az FA-kupa 4. fordulójában. A legendás klub a jelenkor egyik legkiválóbb angol csapatát látja vendégül, ami igazi csemege a futballrajongók számára.

A Leeds United 12 évvel ezelőtt az egyik legjobb együttes volt Angliában, de a mai napig is az angol másodosztályban szerepel.

Az FA-kupában a Birmingham január 5-én 1-1-et játszott a Leeds ellen, majd az újrajátszást Birminghamben 2-1-re a leedsiek nyerték, és továbbjutottak.

„Szerintem kevesen gondolták, hogy továbbjutunk a Birmingham ellen. A játékosok jutalma most az, hogy a Premier League egyik kiemelkedő csapatával játszhatnak, és mivel nincsenek bajnoki pontok veszélyben, nyugodtan játszhatnak” – mondta a Leeds United menedzsere, Neil Warnock a találkozót követően.

A vezetőedző elismerte, hogy nem ők a találkozó esélyesei, de nincsen vesztenivalójuk, és a játékosok motivációjával sem lesz gond.

„Nem nagyon kell motiválnom a játékosaimat egy ilyen találkozót megelőzően, hiszen mindannyira nagyon jól tudják, hogy nagyszerű dolog egy ilyen csapat ellen játszani. Görcsölés nélkül kellene játszanunk, és élveznünk a mérkőzést, hogy aztán megfelelő komolysággal a következő bajnoki mérkőzésünkre készülhessünk.”

„A Ligakupában kiejtettük az Evertont, és a Southampton ellen is nyerni tudtunk, ez alkalommal azonban másfajta nehézségű mérkőzés következik. Láthattuk őket a Manchester United elleni mérkőzésen, ahol 1-1-es döntetlent értek el, és 61 százalékban náluk volt a labda.”

Jó hír a Tottenham szimpatizánsai számára, hogy William Gallas felépült sérüléséből, és már a csapattal edz, így Andrés Villas-Boas akár már a holnapi találkozón is bevetheti őt.

A Tottenham eddig nyolc alkalommal emelhette magasba az FA-kupát, és a klubot csak a Manchester United és az Arsenal szárnyalja túl ezen a téren. Az egyesület legutóbbi sikere 1991-ben volt, így a csapatra és a szurkolókra már igencsak ráférne egy újabb kupasiker.

A Tottenham és a Leeds eddig 96 alkalommal játszott egymás ellen, amiből 36-ot a londoniak, 31-et a leedsiek nyertek, míg 29 alkalommal született döntetlen.

A negyedik vonalban szereplő Bradford idén már bizonyította, hogy bármi lehetséges, hiszen a bradfordi klub a Wigan, az Arsenal és az Aston Villa legyőzésével jutott el a Ligakupa fináléjába.

Bet365 Premier League fogadási hírek ide kattintva, de ugyanitt a legjobb kosárlabda akciók közül is lehet szemezgetni.

Címkék: angol foci tottenham hotspur leeds united fa-kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr115046129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása