Javulnia kell az Arsenalnak

 2013.02.01. 11:57

A 2013-as esztendő nem kifejezetten úgy indult, ahogyan azt az Arsenal vezetősége és menedzsere elképzelték. Ebben a naptári évben az elérhető 15 bajnoki pontból mindössze öt egységet szerzett Arsene Wenger együttese, és az FA-kupában is rezgett már az a bizonyos léc.

Az új év Southampton elleni idegenbeli 1-1-es döntetlennel indult, majd az FA-kupa keretein belül a Swansea vendégeként ismét döntetlent játszottak Podolskiék. Az azt követő hétvégén a Manchester City könnyedén, 2-0-s győzelemmel hozta el a három pontot az Emirates stadionból.

Az FA-kupa újrajátszott mérkőzésén aztán az Arsenal 1-0-ra legyűrte a Swansea együttesét, de az „ágyúsok” a bajnokságban rövidesen 2-1-es vereséget szenvedett a Chelsea otthonában. A West Ham elleni londoni derbit könnyedén abszolválta Arsene Wenger csapata, majd a Brighton elleni 3-2-es sikerrel továbbjutottak a kupában.

A londoni csapat szurkolói már-már bízhattak a fényesebb jövőben, de a hétvégi Liverpool elleni hazai rangadón ismét homokszem került a gépezetbe, és épphogy sikerült megmenteni egy pontot.

Persze az ellenfeleket tekintve a megszerzett öt bajnoki pont nem is tűnik olyan kevésnek, bár ha komolyabb tervei vannak a klubnak, akkor a játékosoknak mindenképpen jobban kell teljesítenie.

Kézilabda fogadási hírek a linkre kattintva érhetőek el.

A bajnokságban korábban az „ágyúsok” idegenben képtelenek voltak betalálni a Stoke City Asmir Begovic által őrzött kapujába, a soron következő mérkőzésen azonban mindenképpen a három pont megszerzése a londoniak célja.

A Stoke City menedzsere, Tony Pulis tisztában van vele, hogy az Arsenal a találkozó esélyese, de bízik saját csapatában. A kiscsapat olyan győzelmekből meríthet erőt és bátorságot, mint a Swansea 2-0-s győzelme az Emirates stadionban.

Januárban egyébként Tony Pulis együttese nyújtotta az egyik leggyengébb teljesítményt a Premier League-ben, így rájuk is ráférne már egy győzelem.

A két csapat bajnoki örökmérlegét figyelembe véve sem éppen a Stoke City az esélyes, hiszen 41 Arsenal győzelem mellé 22 Stoke City diadal és 20 döntetlen párosul.

A találkozót illetően Theo Walcott a januári gyengébb szereplést figyelmen kívül hagyva, magabiztosan nyilatkozott.

„Itthon játszunk, és úgy érzem, hogy nagyon erősek vagyunk, így mindenképpen a három pont megszerzése a célunk. Ha úgy tudunk játszani, mint ahogyan tettük azt a Liverpool ellen a második félidőben, akkor biztosan nyerni fogunk.”

Még több Premier League fogadási hírek a bet365-ön.

Címkék: angol foci premier league arsenal arsene wenger stoke city

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr615058356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása