David Moyes a hónap edzője

 2013.04.06. 14:07

Az Everton menedzsere, David Moyes ebben a szezonban már második alkalommal hódította el a legjobb edzőnek járó kitüntetést, miután a liverpooli együttes az összes márciusi bajnokiját megnyerte, és így már csak két ponttal van lemaradva az 5. helyezett Arsenaltól.

A márciusi bajnoki menetelés a Reading elleni 3-1-es hazai győzelemmel kezdődött, amit a Manchester City 2-0-s legyőzésével folytatott az együttes. A címvédő két vállra fektetésével sem dőltek hátra David Moyes játékosai, és a Stoke elleni mérkőzésen is otthon tartották a három pontot.

A 49 esztendős edző pályafutása során 10. alkalommal kapta meg a kitüntetést, és nála csak olyan szakemberek érdemelték ki ezt többször, mint Arsene Wenger(12) vagy éppen Sir Alex Ferguson(27).

Kézilabda fogadási hírek a világ egyik legnagyobb online sportfogadási irodájánál.

Az egyetlen szépséghiba Moyes márciusi önéletrajzán a Wigan ellen hazai pályán 3-0-ra elveszített FA-kupa nyolcaddöntő, de a szakember ennek ellenére nagyon is elégedett csapata teljesítményével.

„Ez a kitüntetés a játékosok érdeme, és azt tükrözi, hogy ők hogyan teljesítettek a múlt hónapban. A márciusi eredmények a hatodik helyre emeltek minket, és különösen büszke vagyok a Manchester City és a Stoke City ellen elértekre” – gondolt játékosaira a vezetőedző. „A mostani sikerek segíthetnek abban, hogy a megfelelő motivációval játszhassunk a szezon hajrájában. Remélem, hogy hasonlóan tudunk majd teljesíteni a bajnokság hátralévő részében, és szép eredményeket tudunk majd elérni ebben a nehéznek ígérkező időszakban.”

A márciusi hazai találkozókat követően azért igen kemény hónapra és mérkőzésekre számíthat a liverpooli együttes, hiszen a soron következő meccsek között ott van a Tottenham és az Arsenal elleni idegenbeli rangadó is, ami persze lehetőség is egyben a táblázaton való előrelépésre.

Moyes együttese legközelebb a Gareth Bale, William Gallas és Aaron Lennon sérülése miatt meggyengült Tottenham ellen bizonyíthatja tudását, és kerülhet közelebb a hőn áhított Bajnokok Ligája pozícióhoz.

Érdekesség, hogy a vasárnapi Tottenham-Everton rangadón a Premier League két olyan vezetőedzője csap össze, akit ebben a szezonban már két alkalommal is kitüntettek a hónap edzője díjjal.

A legjobb amerikai sport akciók a bet365-ön érhetőek el.

Címkék: díj március everton david moyes

A bejegyzés trackback címe:

https://plhetitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr135213466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása